Avond 4 Daagse 2018

De 11e Avondvierdaagse Zuidlaren en 100 jaar ZGV!! In de week van maandag 14 mei tot en met donderdag 17 mei 2018 organiseert de 100 jarige Zuidlaarder Gymnastiek Vereniging (ZGV) voor de 11e keer de Avondvierdaagse in Zuidlaren, een jubileumjaar dus.

 

Vol trots presenteren we u een uitgave, een speciale jubileumuitgave, in verband met 100 jaar gymnastiek in Zuidlaren. Dit boekje zal huis aan huis worden verspreid.

 

Oude verhalen en foto’s over hoe sport en gymnastiek een plek hadden en hebben in het dorpse leven treft u in deze jubileumuitgave. Speciaal vanwege het jubileum is er een samenwerking met woon zorg centrum Mozaïek. De 10 kilometer wandelroute loopt dinsdag 15 mei door Mozaïek heen. Mozaïek verzorgt voor ouderen dezelfde week een eigen avond vierdaagse met aangepaste afstanden.

 

Dinsdag zullen ouderen als publiek aanwezig zijn wanneer de wandelaars door Mozaïek trekken. Met live muziek zal dat een feestelijk gebeuren zijn. Op donderdag zal een deel van de intocht gezamenlijk plaatsvinden. ZGV hoopt dat er zeker 100 ouderen en oud-leden mee lopen. Al meer dan een half jaar is een werkgroep, bestaande uit 5 leden, bezig met de voorbereidingen van de avondvierdaagse. We zijn blij dat de bezetting van de werkgroep weer compleet is. Ieder lid van de werkgroep heeft zijn /haar eigen taak: de één houdt zich bezig met de verkeersregelaars, een ander vraagt de vergunning aan, weer een ander onderhoudt contact met de scholen en zo is er inmiddels een heel draaiboek waarin ieder jaar zaken worden aangepast.

 

Elk jaar doen er zo’n 900 deelnemers mee aan dit wandelevenement. Dat zijn voornamelijk de leerlingen van de scholen en daarbij komen dan nog de individuele lopers. Iedere avond lopen de deelnemers 5 of 10 kilometer in de omgeving van Zuidlaren. Ook bij deze editie zijn er weer mooie routes uitgezet. Op de slotavond verzamelen alle deelnemers zich halverwege bij ‘t Achterom, waarna iedereen onder begeleiding van een 4-tal muziekkorpsen via de Zuiderstraat, de Stationsweg en de Marktstraat de route vervolgt naar de korfbalvelden bij de Zwet, de startplaats en tegelijkertijd ook de finish.

 

We zijn blij dat COOP dit jaar ook weer hoofdsponsor is van de avondvierdaagse. Verder zijn er een aantal subsponsoren, die verderop in dit boekje worden vermeld. Er zijn weer veel adverteerders bereid gevonden om hun medewerking te verlenen, waarvoor bij deze onze hartelijke dank. er zijn vele vrijwilligers die genoemd mogen worden, want zonder al die bereidwillige mensen is een vierdaagse niet mogelijk!

 

We wensen iedereen heel veel wandelplezier met gunstige weersomstandigheden.

 

Werkgroep Avondvierdaagse en bestuur ZGV mei 2018


Download
Opgave formulier Avond4Daagse Zuidlaren
2018 Individuele opgave.docx
Microsoft Word document 203.0 KB
Download
Routes Avond 4 Daagse 2018
routesa4d.pdf
Adobe Acrobat document 581.8 KB