Dinsdag

   
Recreatief turnen groep 3/4 16:30 - 17:30 uur
Recreatief turnen groep 5/6 17:30 - 18:30 uur
Recreatief turnen groep 7/8 18:30 - 19:30 uur
   
Locatie: MFC De Ludinge (Gymzaal)
Trainster: Lisette Hof
   

Gratis proefles volgen? Klik hier en meld je nu aan.


In deze lessen zullen de kinderen oefenen richting turnelementen. Beschik je over het nodige talent en een goede lichaamsbeheersing dan heb je kans dat wij jou vragen in onze turnselectie. Niet alleen het oefenen komt aan bod er zal ook afwisseling vinden richting spel of specials zoals pietengym en nog enkele bijzondere specials.

 

Turnselectie

Als er interesse is voor de turnselectie dan komen kinderen eerst in de lessen recreatief turnen. Beschikt het kind voldoende om door te stromen dan zal het uitgenodigd worden om een keer mee te doen in de selectie. Mocht uw kind interesse hebben zonder geselecteerd te zijn dan dit graag aangeven.

 

Wedstrijden

Elk jaar zijn er ook voor de recreatieve groep wedstrijden waaraan deelgenomen kan worden.Voor deelname aan de gymwedstrijden is het dragen van het verenigingspakje verplicht. Groep 3, 4 hebben lessen richting recreatief turnen. Dit houd in dat elementen als handstand, arabier, radslag, borstwaartsom en meer voorbij komen. Om dit te kunnen zullen voorbereidende oefeningen aangereikt worden.De kinderen krijgen hulp bij het uitvoeren van deze elementen. Met daarbij afwisseling naar spel zoals toestel slagbal, apekooi en specials. In de wedstrijdperiode wordt de oefenstof van de wedstrijd waar aan deelgenomen kan worden doorgenomen.


Groep 5 tm 8

Deze groepen zijn ook voor de kinderen die deelnemen aan de gymnastiek/turn wedstrijden. Tijdens deze lessen wordt er aandacht besteed aan de oefeningen voorkomend op de wedstrijden. Deelname aan wedstrijden is in verenigingstenue. Zie turnpakjes.

 

Kinderen van groep 5 of ouder zitten samengevoegd in de wedstrijdgroep.


Interesse? Neem contact op of kom een keer langs en doe een les mee.

Bij nieuwe kinderen mogen ouders bij de eerste les aan de kant zitten om te kijken.
Lessen daaropvolgend zijn de ouders niet bij de les aanwezig.